Informatie

Judoschool Van Horssen

Geldrop - Asten - Bergeijk


Jurgen van Horssen

Pim van de Kerkhof

(wedstrijdgroep)

Onze judoschool

 


Op onze judoschool wordt les gegeven aan kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Wil je een keer proberen of judo wat voor jou is? Dat kan natuurlijk! Je kunt altijd een keertje komen kijken en/of een proefles meedoen. Wij geven les op drie locaties in Geldrop en in Asten. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Judoschool Van Horssen organiseert ook nog overige activiteiten zoals bijvoorbeeld de sinterklaas en clubkampioenschappen voor alle leerlingen van onze judoschool.

Met een groep wedstrijdjudoka’s nemen wij deel aan toernooien en regelmatig zijn onze leerlingen ook te zien op regionale en landelijke kampioenschappen.


Éénmaal per 8 maanden kunnen de judoka’s laten zien hoe ver ze zijn gevorderd en wat ze hebben geleerd. Er worden dan examens afgenomen waarbij judoka’s kunnen slagen voor een slip of een band.


Kleuterjudo


Hierbij kunnen kinderen van 5 t/m 7 jaar spelenderwijs kennis maken met de basis van het judo. Zo is bijvoorbeeld het val breken één van de eerste technieken die de kleuters zal worden aangeleerd. Er wordt onder andere rekening gehouden met de spanningsboog van de kinderen, de lessen zijn daarom maar 3 kwartier. Ook zullen de technieken vaker herhaald worden in de lessen dan bij oudere kinderen. Het wedstrijdelement van judo zal ook bij de kleuters al aan bod komen alleen dan in de vorm van een spel waarin kleuters stoeienderwijs met elkaar de strijd aan kunnen gaan.  Uit ervaring is gebleken dat je kleuters van deze jonge leeftijd al veel kunt leren en dat ze het met veel plezier ervaren. Een keer proberen of judo wat voor jou is? Dat kan natuurlijk! Je kunt altijd een keertje komen kijken en/of een proefles meedoen.JVWebdesign                              © Judoschool Van Horssen                                       Disclaimer