Clinic Weerbaarheid 16 oktober

Clinic Weerbaarheid door Jurgen van Horssen en Marleen Garenfeld

Jurgen:

Mijn naam is Jurgen van Horssen. Al van kinds af aan  is judo mijn grootste hobby. Al bijna 20 jaar geef ik les aan judoka’s vanaf 3 jaar.  Judo is meer dan een hele leuke sport. Ik heb 5 speerpunten die belangrijk zijn bij  Judoschool van Horssen:

  1. Fouten maken mag
  2. Plezier maken
  3. Samen werken
  4. Opkomen voor jezelf
  5. En technische verdedigend Judo spel

Ik heb gemerkt dat er bij de jeugd maar ook voor de volwassenen behoefte is aan een plek waar je jezelf thuis voelt. Die basis van vertrouwen zorg ervoor dat we aan bovenstaande punten kunnen voldoen. Om dit nog breder uit te dragen heb ik contact gezocht met Marleen Garenfeld om een clinic te geven met een combinatie van Judo en weerbaarheidstraining. Dit omdat we allebei  een passie en heel veel ervaring hebben om kinderen te helpen zich sterker in de maatschappij te laten ontwikkelen. We hopen dat we zo ons steentje kunnen bijdrage voor uw zoon of dochter om zich prettig en weerbaar te gaan voelen in deze  maatschappij.

Marleen:

Mijn naam is Marleen Garenfeld – van den Boomen en ik heb sinds 2014 een praktijk voor coaching in Asten: Krachtig bij Marleen. Daarvoor en ook daarnaast heb ik jarenlang in het (speciaal) basisonderwijs gewerkt, maar kon ik niet doen waar mijn hart ligt: kinderen (en volwassenen) in kleine groepjes of 1/1 coachen, begeleiden en ondersteunen en zorgen dat je weer in je kracht komt.

In de praktijk komen kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat kan zijn bij het leren, bij het plannen of bij oefenen van sociale vaardigheden. Daarnaast werk ik veel met kinderen die hoog gevoelig zijn en daar hun weg in mogen vinden.

In de afgelopen jaren heb ik gezien dat er veel behoefte is om te leren hoe je je staande kunt houden in de wereld van nu. Veel kinderen vinden het lastig om voor zichzelf op te komen, grenzen aan te geven, contact te maken op een fijne manier of lopen tegen andere dingen aan.

Daarom leek het Jurgen en mij een goed idee om een clinic aan te bieden waarin je kunt proeven wat wij te bieden hebben. De punten die Jurgen in zijn stukje benoemd sluiten perfect aan bij mijn visie, al geef ik geen judoles, maar denk ik wel dat judo je een stuk sterker kan maken.  De clinic is helemaal gratis, maar je moet je wel even aanmelden via de link. Zo kun je zien of je het leuk vindt om bij judo te gaan, of misschien wil je wel wat weerbaarder worden door oefeningen te doen in mijn praktijk, of allebei.

Kom je meedoen?

Datum:  zaterdag 16 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur.

(Ouders zijn welkom om mee te komen kijken vanaf 15.30 uur.)

Plaats: Openbare basisschool de Horizon, Jan van der Diesduncstraat 42 , Asten

Kosten: gratis          

Nodig: makkelijk zittende kleding